søndag 11. januar 2009

Nettkurs hos Glitter og stas

Mange lurer på hvordan man kan male stempeltrykk med Distress Ink refills.
Jeg ble spurt om å holde et nettkurs om dette inne hos Glitter og Stas. Her er resultatet:

Dette er en detaljert forklaring på hvordan JEG gjør det.
Jeg har ikke gått på kurs, og vil gjerne ha kommentarer på hva du mener.

Dette bruker jeg:


1. Akvarellpapir
2. Stempelpute
3. Stempel
4. Distress Ink
5. Vannpensel
6. Kaffefilter
7. Grå tusj
8. Hvit penn
9. Øyenskygge


For å male, må jeg ha et ordentlig stempeltrykk som tåler vann.
Da er det viktig at stempelputa er vannfast. Du kan også embosse. Da unngår du at fargene flyter sammen.Jeg bruker Archival Ink, - Jet Black. Det går også an å bruke brun stempelpute.
Stempel festet på Akrylkloss.Pass på at stemplet blir ordentlig ”svertet” slik at du får et tydelig trykk.
Jeg syns det blir best om du trykker stempelputa på stemplet, - ikke motsatt.Da er jeg klar for å fargelegge.
Hemligheten bak Distress Ink er vann!!Jeg har bare 4 farger Distress Ink. Tror ikke jeg trenger flere heller.
- For husk at alle fargene kan blandes!!
Disse er:
Peeled Paint – mosegrønn
Tattered rose – gammelrosa – brukes mye til hudfarge
Fired brick – Julerød
Broken China – BlåI tillegg har jeg en pute; Antique linen.
Den er grei å ha som pute for den bruker jeg mye til sverting av kanter.Jeg oppbevarer fargedråper i et cd-cover. Der tørker de ikke fra gang til gang, og kommer heller ikke borti noe annet når jeg lukker coveret etter bruk.
Jeg har vært i bloggen til Anita Hagen(http://anitas-hobbyblogg.blogspot.com/) og lastet ned fargene og lagd mitt eget fargekart som jeg har tapet fast på baksiden.
Den fargen jeg har kun stempelpute, skraper jeg mot kanten, og får fargen på samme måte som de andre.Et annet godt hjelpemiddel er vannpensel. Jeg vet det er ulike størrelser, og tror dette er medium, men har aldri hatt behov for mindre.
Denne fyller du med vann, og kan regulere mengden med vann ved å klemme forsiktig på penselen, eller tørke av penselen på et kaffefilter. Kaffefilter trekker jo til seg fukt, og det kan være godt å ha til å tørke av farge, vann, eller hele stempeltrykket om du skulle være uheldig med et strøk.Da er vi i gang: (Håper dere ser kaffefilteret nede til venstre.)
Først begynner jeg å male kantene. Lite område om gangen, og noe mørk farge.
Ikke lurt å begynne for mørkt. Bruk da heller flere lag.
Tørk av fargen som ligger i penselen på kaffefilteret.Klem ut litt vann på penselen for å ta opp litt av fargen du allerede har malt, og dra den med deg innover i motivet.Gjenta. Gjør dette flere ganger innoverstempel motivet, og det gjør ikke noe om det blir veldig svakt. Da gjør du hele prosessen en gang til når arket har tørket.
Tørk av penselen på kaffefiltret mellom hver farge. Du ser veldig fort at penselen er ren.Det er fint å blande ut fargen i cd-coveret før du legger den på. Klem forsiktig på penselen til vannet kommer.Fortsett. Ytterkantene først.Slik ser det ut etter første strøk.

For å få litt dybde til stemplet har jeg lært å lage en kant rundt stempeltrykket med en grå tusj. Jeg bruker Le Plume no. 26 Silver grey.
Nesten ikke synlig, men utgjør en stor forskjell.

Så kommer vi til finishen.Du kan sikkert bruke mye forskjellig, men jeg har kjøpt sminke på HM for noen småkroner, og syns det er fint å bruke i kinnene på disse små Magnolia. Det er bare for å få litt glød i kinn og kanskje andre detaljer. Det er litt mer skinn enn jeg får fram på disse bildene.Noen ganger er jeg ferdig nå, men det er avhengi av hva jeg skal bruke stempeltrykket til.

Noen enkle hvite streker eller prikker lager mer dybde. Dette har jeg sett av Turid Mari.http://turidmari.blogspot.com/-Og da er jeg ferdigI tillegg er det uante muligheter med glitterlim, feste perler på motivet, eller slik som på dette stempeltrykket; lage hyssing oppå ”stempelhyssingen” på hjertet, eller feste på et helt nytt hjerte.

Lykke til!

4 kommentarer:

Binna sa...

Så flink du er - kjempebra kurs:) Vet ikke om du skrev det - men aldri mal to farger ved siden av hverandre før den ene er tørket, for da blandes de så lett..

Wenche sa...

Godt poeng, Binna! Det er bare at jeg maler så seint at det sjelden blir et problem..... ;)

Turid Mari sa...

Så fin tutorial du har laga :)

Ida / Little sa...

Kjempe flott tutorial :) :)